Γιατί εμάς

 

Editorial

 

 

 

Γνωρίζετε ότι..

 

Αρχική » Εταιρεία » Εταιρική Ηθική

 

Η εταιρεία μας προσπαθεί, στο βαθμό που της αναλογεί, να προωθήσει τις αρχές της στον χώρο της κατασκευής.Χωρίς να διεκδικεί δάφνες τελειότητας αλλά με καθαρή στόχευση προς αυτή την κατεύθυνση, διέπεται από αρχές όπως η ειλικρίνεια, ακόμα και αν αυτή είναι εις βάρος του συμφέροντός μας. Οι ξεκάθαρες κουβέντες από την έναρξη της συνεργασίας είναι αυτό που αποδίδουμε και απαιτούμε.

Η ευσυνειδησία και η επαγγελματική ωριμότητα που πιστεύουμε ότι μας διακατέχει επιβάλει - και έτσι πράττουμε - να τοποθετούμε την κατασκευή ενός σωστού και ασφαλούς κτιρίου πάνω απ'ολα.
Φυσικά ως εταιρεία μηχανικών είμαστε πεπεισμένοι, από τα πρώτα μας ακόμα κτίρια, ότι το ιδανικό για τον πελάτη θα ήταν να αποδίδουμε το κτίριο (όπως κάνουμε τις περισσότερες φορές) από την άδεια για την αποφυγή ιδιαίτερα κοστοβόρων λαθών αλλά όταν ο πελάτης έχει ήδη τον μηχανικό του και υπάρχει γραπτή ή και σοβαρή προφορική συμφωνία ή συγγένεια και φιλία σε καμία περίπτωση δεν παρεμβαίνουμε και αρνούμαστε κατηγορηματικά την εμπλοκή με την άδεια κατασκευής.
Στην σπάνια μόνο εκείνη περίπτωση όμως που ο πελάτης μας αποδόσει προσχέδια με σοβαρότατα λάθη ασφαλείας ή οικονομίας προχωρούμε σε αντιπροσφορά αδείας. Σε ακραίες περιπτώσεις όπου το αποτέλεσμα του συνδυασμού μελετών έχει πολλά προβλήματα τότε μπορεί ακόμα και να αρνηθούμε την απόδοση προσφοράς.

Η επίτευξη του τελειότερου αισθητικού αποτελέσματος είναι κάτι που για έναν αρχιτέκτονα που δεν εμπλέκεται στην κατασκευή δεν στοιχίζει τίποτα παρά μόνο χρόνο μελέτης και σκέψης.
Στην Econ πολλές φορές αυτό θεωρείται ως μια ανάγκη που για να καλυφθεί ίσως να χρειάζεται να βάλουμε και εμείς το χέρι στην τσέπη.
Δεν είναι απλά η διαφήμιση και η γνώση που αποκτάται από την δυσκολία. Είναι κυρίως η χαρά του τελικού αποτελέσματος.
Αν δεν επιθυμεί ο πελάτης να πληρώσει αυτό το κάτι παραπάνω μπορεί ό εργολάβος να δίνει το παράδειγμα με κάποια έκπτωση των οικονομικών απαιτήσεών του προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό πιστεύουμε εμείς και με βάση αυτό βαδίζουμε.

Η εγγύηση που παρέχουμε δεν μένει μόνο στα χαρτιά. Πάντα καλύπτουμε το ενδεχόμενο λάθος μας στον χρόνο που υποσχόμαστε.

Η τήρηση επίσης όσων υποσχόμαστε δεν πηγάζει από τα αυστηρά συμβόλαιά μας. Πηγάζει από μια βαθύτερη ανάγκη του να κάνουμε ότι λέμε τουλάχιστον.

Η τεχνογνωσία που διαχέουμε στην αγορά και στους μηχανικούς είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε καθώς και εμείς την έχουμε λάβει άλλοτε απλόχερα και άλλοτε όχι.
Θεωρούμε ότι πρέπει όλοι να σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο και έτσι θα μπορεί να βελτιώνεται ο χώρος μας και η ζωή μας γενικότερα αφού η κατασκευή ορίζει την ποιότητα ζωής και εργασίας σε μεγάλο βαθμό.

Τέλος, στις συναλλαγές βάζουμε ως πρώτη προτεραιότητα την τήρηση όλων των γραπτών και προφορικών δεσμεύσεών -τεχνικών και οικονομικών- απέναντι σε πελάτες και προμηθευτές που όμως και αυτοί με τη σειρά τους σέβονται ότι υπέγραψαν και συμφώνησαν. Στην αντίθετη περίπτωση, κρατώντας εξίσου επαγγελματική και αυστηρή στάση, εξαντλούμε κάθε νόμιμο μέσο όταν θεωρούμε ότι θιγόμαστε οικονομικά ή ποιοτικά.
 

Αριστίππου 38, Κολωνάκι 10676, Τηλ.: 2106149510, E-mail:

Available on the Apple Store