Γιατί εμάς

 

Editorial

 

 

 

Γνωρίζετε ότι..

 

Αρχική » Τεχνικά » Editorial

 

Με βάση τον νέο νόμο έκδοσης οικοδομικών αδειών, η δικαιολογία που επέφερε ζημία τεχνική και οικονομική σε πολλούς που κατασκεύασαν σύμμεικτο κτίριο με μηχανικό με σχετική απειρία, καταρρίπτεται οριστικά.


Αιτιάσεις όπως "ο μηχανικός είναι φίλος", "ο μηχανικός είναι δίπλα στην πολεοδομία και ξέρει τον υπάλληλο καλά", "ο μηχανικός ξέρει τα κόλπα της περιοχής", ακόμα και το "ο μηχανικός είναι συγγενής" καταρρέουν πλέον και όποιος τις ακολουθήσει πιστά θα αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω της φύσης του νέου νόμου.

Οι άδειες πλέον θα εκδίδονται άμεσα, οι πολεοδομίες καταργούνται, οι νέες υπηρεσίες θα έχουν στη διάθεσή τους 5 ημέρες για την έγκριση όρων δόμησης με βάση διάγραμμα κάλυψης που θα παρέχει ο υπεύθυνος μηχανικός έκδοσης αδείας και θα ανάγεται στην τεχνική εταιρεία η ευθύνη για το κτίριο αλλά και για την τελικό απόλυτο συμψηφισμό του με βάση τα σχεδιασμένα και εγκεκριμένα σχέδια -που πλέον θα αποστέλλονται και ηλεκτρονικά- για την τελική έγκριση από τον ελεγκτή μηχανικό που αποτελεί και αυτός έναν νέο θεσμό που καθιερώνεται σύντομα.

Η Econ με τις μελέτες αδειών της που αποτελούν και μελέτη εφαρμογής και όχι απλά μελέτη που "απλά την καταθέτουμε για να πάρουμε την άδεια", πλέον μπορεί να περηφανεύεται ότι θα είναι μία από τις λίγες εταιρείες στη χώρα που θα αποδίδουν, ταχύτατα, οικονομικές και άψογες μελέτες εφαρμογής για άμεση εφαρμογή αλλά και με τη μοναδική πλέον ικανότητα αλλαγών αφού μόνο εμείς, ως μελετητές - κατασκευαστές, θα έχουμε την ικανότητα και ευελιξία να ενημερώνουμε τον φάκελλο της πολεοδομίας άμεσα.

Αυτή η αλλαγή βέβαια καταδεικνύει την επιλογή εξειδικευμένης εταιρείας μελέτης-κατασκευής ως μονόδρομο για τους ενδιαφερόμενους καθώς η αδυναμία ενημέρωσης του φακέλλου από τους μη ειδικευμένους μηχανικούς στη φάση κατασκευής θα μπλοκάρει συνεχώς το έργο. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ποσοστό άνω του 90% των στατικών μελετών μεταλλικών κτιρίων γίνεται από εξωτερικούς συνεργάτες των υπογραφόντων μηχανικών, πολλές φορές και άγνωστους σε αυτούς και επιπλέον οι περισσότερες μελέτες δεν εφαρμόζονται τελικά.

Επιπροσθέτως, είμαστε η εταιρεία που ανέπτυξε περισσότερο από κάθε άλλη την ηλεκτρονική συνεργασία από μακριά -σε αυτό οφείλουμε άλλωστε και το όνομά μας- και την εξολοκλήρου χρήση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας η οποία πλέον είναι υποχρεωτική για την συνομιλία με τον υπεύθυνο στις υπηρεσίες έκδοσης της αδείας.

Σε κάθε περίπτωση φυσικά δεν θα πρέπει να παραβλέψει ο υποψήφιος πελάτης την εκπληκτική προσφορά που αποδίδει η Econ με την ανάληψη του κτιρίου εξ αρχής και την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστούμε ότι με αυτό τον νόμο οι συνέπειες για τον πελάτη που διαλέγει ανειδίκευτο,στα σύμμεικτα κτίρια, μηχανικό αντί για μια εταιρεία μελέτης - κατασκευής όπως η Econ, καθίστανται κατ'αναλογίαν το ίδιο σοβαρές με το να απευθυνθεί κάποιος σε ιατρό παθολόγο για εγχείρηση καρδιάς.

 

Αριστίππου 38, Κολωνάκι 10676, Τηλ.: 2106149510, E-mail:

Available on the Apple Store